KEMIN MATKAILU OY

Kemin Matkailu Oy on Kemissä toimiva yhtiö, jonka toimiala on matkailu ja päätuotteet Jäänmurtaja Sampon risteilyt ja Kemin LumiLinna. Lisäksi yhtiö vastaa Jalokivigallerian näyttelystä, omien kohteiden ravintola- ja cateringpalveluista ja on mukana erilaisissa matkailualan yhteistyöverkostoissa ja hankkeissa.

www.experience365.fi 

 

 

MERI-LAPIN MATKAILU OY

Meri-Lapin Matkailu Oy toimii yhdessä yritysverkostonsa kanssa. Meri-Lapin yritykset toimivat erilaisissa markkinoinnin ja myynnin tehtävissä hyödyntäen omaa liiketoiminta-aluettaan. Työtehtävät sisältävät markkinoinnin, myynnin, PR ja muun mediatyön lisäksi matkailuneuvontaa.

www.visitmeri-lappi.fi/fi/matkailijalle/nae-ja-koe/

 

 

 

LUMILINNA

Kemin LumiLinna on täysin merivedestä rakennettu upea nähtävyys, joka koostuu LumiRavintolasta, LumiHotellista, LumiKappelista ja muun muassa lumi- ja jääliukumäistä. Linnan rakentamiseen tarvitaan noin 25 000 kuutiota lunta ja rakentaminen tapahtuu joulu-tammikuun aikana. LumiLinnan rakentaminen edustaa taitavaa suomalaista lumi- ja jäärakentamista. Vieraillessaan linnalla kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle kierrokselle, jonka aikana kerrotaan LumiLinnan historiasta, suunnittelusta ja rakentamisesta, sekä esitellään monipuolisesti vuotuinen teema.

www.visitkemi.fi/fi/lumilinna

 

 

 

JÄÄNMURTAJA SAMPO

Jäänmurtaja Sampo on Suomen valtion entinen jäänmurtaja, joka oli käytössä Perämerellä 30 vuotta ja on siis itsekin osa arktisen merenkulun historiaa. Nykyisin se vie ihmisiä tutustumaan jäiseen ulappaan. Risteilyn aikana tutustutaan laivaan opastetulla kierroksella aina konehuoneesta komentosillalle saakka.  Risteily jäänmurtaja Sammolla on ainutlaatuinen kokemus: näet aavan, jäisen ulapan ja pääset halutessasi itse kellumaan pelastuspuvussa hyiseen mereen.  Viileä yhdistelmä: majesteettinen teräs, kylmä jää ja meri!

www.visitkemi.fi/fi/nahtavyydet-sampo

 

 

 

KEMIN MATKAILUNEUVONTA

www.kemi.fi/matkailu/